Przepis od: @lubie_gary
6

Składniki

Bezowe jednorożce na patyku

Jeśli szukacie pomysłów na słodkości w ciekawym wydaniu, które sprawdzą się świetnie podczas imprezy dla maluchów, trafiliście w odpowiednie miejsce! Bezowe jednorożce nie tylko genialnie smakują, ale i fenomenalnie się prezentują ❤️
Przygotowanie: 25 min.
Pieczenie: 1 godzina 20 min.
Czas całkowity: 1 godzina 45 min.
6

Składniki

Sposób przygotowania

  • Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 110 stopni Celsjusza.
  • Białka ubijamy na sztywną pianę.
  • Cały czas miksując, dodajemy stopniowo cukier oraz szczyptę soli.
  • Gdy cukier się rozpuści i piana nabierze gęstej konsystencji (powinno dać się ją kroić), dzielimy na tyle części ile barwników.
  • Następnie dodajemy barwniki i chwilę miksujemy, po czym przekładamy do rękawów cukierniczych.
  • Formujemy lizaki i bezy jak na filmiku (wyciskamy na słomkę, pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia).
  • Blaszki wkładamy do rozgrzanego piekarnika, po czym pieczemy przez 80 minut w temperaturze 110 stopni Celsjusza z funkcją termoobiegu.
  • Po tym czasie zostawiamy je w piekarniku do wystudzenia.
  • Na koniec ozdabiamy - oko/róg.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 168.4kcalWęglowodany: 40.8gBiałko: 3.8gTłuszcze: 0.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.