12

Składniki

Bezy:

Krem:

Beziki z kremem kawowym

Na niedzielny deser przepyszne beziki z delikatnym kremem sprawdzą się idealnie ❤️ Fenomenalnie się prezentują i smakują 🥰
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie: 40 min.
Czas całkowity: 1 godzina 10 min.
12

Składniki

Bezy:

Krem:

Sposób przygotowania

Bezy:

  • Białka ubijamy na sztywną pianę.
  • W międzyczasie powoli wsypujemy cukier.
  • Na papierze do pieczenia rysujemy niewielkie okręgi o średnicy około 5 cm.
  • Umieszczamy na nich warstwę bezy i formujemy brzegi przy użyciu rękawa cukierniczego.
  • Bezy pieczemy w 100 stopniach Celsjusza przez około 40 minut.
  • Następnie wyłączamy piekarnik, nie otwierając go i pozostawiamy bezy na godzinę, aż wystygną.

Krem:

  • Śmietanę ubijamy z mascarpone.
  • Dodajemy kawę wymieszaną z cukrem i miksujemy przez chwilę, do wymieszania się składników.
  • Krem wykładamy na bezy przy użyciu rękawa cukierniczego.
  • Dekorujemy truskawkami, listkami mięty i musem owocowym.
  • Smacznego 😊

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 491.3kcalWęglowodany: 40gBiałko: 5.1gTłuszcze: 25.4gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.