Beziki z kremem i kolorowymi owocami
Nie macie pomysłu na sprawdzony deser dla całej rodziny? Domowej roboty mini beziki z pysznymi dodatkami spiszą się w tej roli idealnie ❤️
Sposób przygotowania
- Białka ubić na sztywno.
- Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier.
- Miksować dopóki cukier całkowicie się nie rozpuści.
- Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet, po czym dokładnie wymieszać.
- Bezy wyciskać za pomocą rękawa cukierniczego na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Formować gniazdka w taki sposób, żeby później można było umieścić w środku krem.
- Bezy piec przez 2 godziny w nagrzanym piekarniku do 90 stopni Celsjusza. Do upieczenia bez użyć programu "termoobieg".
- Po tym czasie piekarnik wyłączyć i pozostawić bezy w środku do całkowitego wystudzenia piekarnika.
- W międzyczasie przygotować krem.
- Przed podaniem udekorować kremem i świeżymi owocami.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 91.3kcalWęglowodany: 22.4gBiałko: 2gTłuszcze: 0.02gBłonnik: 0.01g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!