Przepis od: @k_ejla
10

Składniki

Bezy:

Dodatki:

Beziki z kremem i kolorowymi owocami

Nie macie pomysłu na sprawdzony deser dla całej rodziny? Domowej roboty mini beziki z pysznymi dodatkami spiszą się w tej roli idealnie ❤️
Przygotowanie: 45 min.
Pieczenie: 2 godz.
Czas całkowity: 2 godz. 45 min.
10

Składniki

Bezy:

Dodatki:

Sposób przygotowania

  • Białka ubić na sztywno.
  • Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier.
  • Miksować dopóki cukier całkowicie się nie rozpuści.
  • Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet, po czym dokładnie wymieszać.
  • Bezy wyciskać za pomocą rękawa cukierniczego na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Formować gniazdka w taki sposób, żeby później można było umieścić w środku krem.
  • Bezy piec przez 2 godziny w nagrzanym piekarniku do 90 stopni Celsjusza. Do upieczenia bez użyć programu "termoobieg".
  • Po tym czasie piekarnik wyłączyć i pozostawić bezy w środku do całkowitego wystudzenia piekarnika.
  • W międzyczasie przygotować krem.
  • Przed podaniem udekorować kremem i świeżymi owocami.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 91.3kcalWęglowodany: 22.4gBiałko: 2gTłuszcze: 0.02gBłonnik: 0.01g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.