Składniki
- 75 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 1 łyżka miód
- 2 łyżki mąka kukurydziana
- 2 plasterki ser żółty
Bezglutenowy omlet z białek
Ten przepyszny omlet z białek jest jednocześnie mega chrupiący z zewnątrz i mięciutki jak chmurka w środku ❤️🍳
Składniki
- 75 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 1 łyżka miód
- 2 łyżki mąka kukurydziana
- 2 plasterki ser żółty
Sposób przygotowania
- Białka z solą ubijamy na sztywno.
- Następnie dodajemy miód, po czym miksujemy.
- Na koniec dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy.
- Na rozgrzanej patelni kładziemy 2 plasterki żółtego sera, a następnie ciasto omletowe.
- Zapiekamy na małym ogniu, aż ser ładnie się zrumieni, a omlet zetnie.
- Podajemy polane miodem lub syropem klonowym.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 60.6kcalWęglowodany: 9.9gBiałko: 4.2gTłuszcze: 0.6gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!