Przepis od: @slodszenizmyslisz
8

Składniki

Beza z kremem borówkowym

To połączenie jest po prostu fenomenalne 🥰 Przepyszny krem borówkowy i chrupiąca beza - to prawdziwe niebo w gębie 😍
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie:: 2 godz.
Czas całkowity: 2 godz. 30 min.
8

Składniki

Sposób przygotowania

  • Białka ubijamy mikserem.
  • Jak już będą ubite, stopniowo dodajemy cukier - cały czas ubijając.
  • Na koniec dodajemy ocet i mąkę ziemniaczaną.
  • Łyżką formujemy bezy, posypujemy pudrem i pieczemy 30 minut w 120 stopniach Celsjusza.
  • Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 100 stopni i suszymy jeszcze przez 2,5 godziny.
  • Podajemy wedle uznania. Ja tym razem bezę przełożyłam borówkowym kremem. Smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie: 65.6kcalWęglowodany: 15.7gBiałko: 1.7gTłuszcze: 0.004gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!