Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 160 g cukier
- 1 łyżka mąka ziemniaczana
- 1 łyżka ocet
- cukier puder do dekoracji
Beza z kremem borówkowym
To połączenie jest po prostu fenomenalne 🥰 Przepyszny krem borówkowy i chrupiąca beza - to prawdziwe niebo w gębie 😍
Składniki
- 120 g płynne białko jaj
- 160 g cukier
- 1 łyżka mąka ziemniaczana
- 1 łyżka ocet
- cukier puder do dekoracji
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy mikserem.
- Jak już będą ubite, stopniowo dodajemy cukier - cały czas ubijając.
- Na koniec dodajemy ocet i mąkę ziemniaczaną.
- Łyżką formujemy bezy, posypujemy pudrem i pieczemy 30 minut w 120 stopniach Celsjusza.
- Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 100 stopni i suszymy jeszcze przez 2,5 godziny.
- Podajemy wedle uznania. Ja tym razem bezę przełożyłam borówkowym kremem. Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 65.6kcalWęglowodany: 15.7gBiałko: 1.7gTłuszcze: 0.004gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!