2

Składniki

Beza włoska palona

Beza włoska palona to mistrzostwo cukiernicze, które zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. Dzięki przepisowi @pomysl_na_jedzonko możesz przygotować ją samodzielnie, korzystając z płynnych białek jaj. Idealna jako baza do deserów, zdobienie tortów czy po prostu jako samodzielny słodki przysmak.
Przygotowanie: 20 minutes
Gotowanie: 10 minutes
2

Składniki

Sposób przygotowania

  • Na początku w rondelku mieszamy wodę z cukrem i na średnim ogniu podgrzewamy, aż nam się zrobi syrop cukrowy o temperaturze 120 stopni Celsjusza.
  • Następnie ubijamy białka i jak już są gotowe, to cienkim strumieniem wlewamy nasz syrop cukrowy, przez cały czas ubijając białka.
  • Ubija się je ok 10 minut, do chwili, aż masa się zrobi sztywna i błyszcząca.
  • Nałóż na talerz beziki i przypal je przy pomocy palnika.
  • Bezy możesz podawać z lodami (ja dodałam również kawior malionowy)

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 347.4kcalWęglowodany: 74.2gBiałko: 7.6gTłuszcze: 4.5g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.