Przepis od: @zosiazet
4

Składniki

Bezy:

Dodatki:

Beza w wydaniu mini z kremem i owocami

Dziś przychodzimy z pomysłem na genialny deser w wydaniu mini 🥰 Będzie słodko, owocowo i pięknie jednocześnie ❤️
Przygotowanie: 45 min.
Pieczenie: 1 godzina 45 min.
Czas całkowity: 2 godz. 30 min.
4

Składniki

Bezy:

Dodatki:

Sposób przygotowania

  • Powoli ubijam białka z dodatkiem soli.
  • Gdy tylko pojawi się piana, wsypuję po jednej łyżce cukru( po minucie ) i powoli zwiększam obroty.
  • Na koniec dodaję łyżkę octu i łyżkę mąki ziemniaczanej.
  • Piekę w piekarniku z termoobiegiem. Na początku temperatura 120 stopni Celsjusza przez 15 minut, potem zmniejszam do 90 stopniu i piekę przez 1,5 godziny.
  • Ale pamiętaj, nie wszystkie piekarniki tak samo pieką, więc obserwuj pieczenie i nigdy nie uchylaj drzwiczek urządzenia w trakcie jego pracy. Nigdy.
  • Gotowe i ostudzone bezy przełóż kremem śmietankowym i świeżymi owocami. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 198.1kcalWęglowodany: 48gBiałko: 4.2gTłuszcze: 0.3gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.