Składniki
Beza:
- 200 ml płynne białko jaj
- 300 g cukier
- 2 łyżki mąka ziemniaczana
Placuszki:
- 100 ml płynne białko jaj
- 80 g mąka pszenna
- 2 łyżki cukier
Omlet:
- 100 ml płynne białko jaj
- 2 łyżki mąka pszenna
- 3 łyżki mleko
Beza, placuszki i omlet na bazie białek
Tego jeszcze u nas nie było. W jednym miejscu 3 genialne przepisy na bazie białek, których nie może zabraknąć w Waszych domach ❤️
Składniki
Beza:
- 200 ml płynne białko jaj
- 300 g cukier
- 2 łyżki mąka ziemniaczana
Placuszki:
- 100 ml płynne białko jaj
- 80 g mąka pszenna
- 2 łyżki cukier
Omlet:
- 100 ml płynne białko jaj
- 2 łyżki mąka pszenna
- 3 łyżki mleko
Sposób przygotowania
Beza:
- Zmiksować wszystkie składniki.
- Następnie przenieść na formę do pieczenia i uformować okrąg.
- Tak przygotowaną mieszankę piec przez 100 minut w temperaturze 100 stopni Celsjusza.
- Przed podaniem udekorować ulubionym kremem i świeżymi owocami.
Placuszki:
- Ubić białka na sztywną pianę.
- Następnie powoli i delikatnie połączyć je z pozostałymi składnikami.
- Na koniec smażyć na oliwie z obu stron przez kilka minut.
Omlet:
- Zmiksować wszystkie składniki.
- Powstały miks smażyć z obu stron przez kilka minut.
- Następnie wypełnić ulubionymi dodatkami.
- Smacznego! 😘🤭
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 426.3kcalWęglowodany: 89.7gBiałko: 16.2gTłuszcze: 2.3gBłonnik: 1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!