Składniki
- 150 g płynne białko jaj
- 250 g cukier
- 1 łyżeczka mąka ziemniaczana
- 1 łyżeczka sok z cytryny
Dodatki:
- kolorowe owoce do dekoracji
Beza Pavlova ze świeżymi owocami
Tym razem przyszedł czas na królową wszystkich ciast - genialną bezę Pavlova z pysznymi owocami 🍰❤️
Składniki
- 150 g płynne białko jaj
- 250 g cukier
- 1 łyżeczka mąka ziemniaczana
- 1 łyżeczka sok z cytryny
Dodatki:
- kolorowe owoce do dekoracji
Sposób przygotowania
- Bezę robi się bardzo łatwo - należy ubić 5 białek na sztywną pianę.
- Po chwili zacząć stopniowo dodawać cukier, miksując po dodaniu każdej małej porcji.
- Na koniec należy dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej i łyżeczkę soku z cytryny dalej miksując.
- Bezę piec przez 30 minut w temperaturze 120 stopni Celsjusza, a następnie przez 3 godziny w temperaturze 100 stopni.
- Zostawić do wystudzenia et voilà. Na koniec udekorować świeżymi owocami. Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 95.3kcalWęglowodany: 23.4gBiałko: 2.1gTłuszcze: 0.003gBłonnik: 0.02g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!