Przepis od: @natkaeats_
8

Składniki

Dodatki:

Beza Pavlova ze świeżymi owocami

Tym razem przyszedł czas na królową wszystkich ciast - genialną bezę Pavlova z pysznymi owocami 🍰❤️
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie:: 3 godz. 30 min.
Czas całkowity: 4 godz.
8

Składniki

Dodatki:

Sposób przygotowania

  • Bezę robi się bardzo łatwo - należy ubić 5 białek na sztywną pianę.
  • Po chwili zacząć stopniowo dodawać cukier, miksując po dodaniu każdej małej porcji.
  • Na koniec należy dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej i łyżeczkę soku z cytryny dalej miksując.
  • Bezę piec przez 30 minut w temperaturze 120 stopni Celsjusza, a następnie przez 3 godziny w temperaturze 100 stopni.
  • Zostawić do wystudzenia et voilà. Na koniec udekorować świeżymi owocami. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 95.3kcalWęglowodany: 23.4gBiałko: 2.1gTłuszcze: 0.003gBłonnik: 0.02g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.