8

Składniki

Krem:

Dodatki:

Beza PAVLOVA z truskawkami

Królowa wszystkich wypieków z przepysznym kremem na bazie mascarpone oraz soczystymi truskawkami już na Was czeka 🥰 Po prostu WOW!
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie: 2 godz. 30 min.
Czas całkowity: 3 godz.
8

Składniki

Krem:

Dodatki:

Sposób przygotowania

  • Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier.
  • Kiedy mieszanka będzie już lśniąca i gęsta, dodajemy mąkę i sok z cytryny.
  • Powstałą mieszankę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Pamiętajcie, aby uformować odpowiedni kształt przyszłego deseru.
  • Bezę suszymy przez 2,5 godziny w temperaturze 90 stopni Celsjusza. Jest idealna 😁🤤
  • W międzyczasie przygotowujemy krem na bazie śmietanki, mascarpone oraz cukru pudru.
  • Ostudzoną bezę dekorujemy przy pomocy kremu i świeżych truskawek.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 315.7kcalWęglowodany: 44.7gBiałko: 5.1gTłuszcze: 14.1gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.