Składniki
- 210 g płynne białko jaj
- 420 g cukier
- 1 łyżka mąka ziemniaczana
- 2 łyżki sok z cytryny
Krem:
- 250 g śmietanka
- 250 g mascarpone
- 2 łyżki cukier puder
Dodatki:
Beza PAVLOVA z truskawkami
Królowa wszystkich wypieków z przepysznym kremem na bazie mascarpone oraz soczystymi truskawkami już na Was czeka 🥰 Po prostu WOW!
Składniki
- 210 g płynne białko jaj
- 420 g cukier
- 1 łyżka mąka ziemniaczana
- 2 łyżki sok z cytryny
Krem:
- 250 g śmietanka
- 250 g mascarpone
- 2 łyżki cukier puder
Dodatki:
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier.
- Kiedy mieszanka będzie już lśniąca i gęsta, dodajemy mąkę i sok z cytryny.
- Powstałą mieszankę przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Pamiętajcie, aby uformować odpowiedni kształt przyszłego deseru.
- Bezę suszymy przez 2,5 godziny w temperaturze 90 stopni Celsjusza. Jest idealna 😁🤤
- W międzyczasie przygotowujemy krem na bazie śmietanki, mascarpone oraz cukru pudru.
- Ostudzoną bezę dekorujemy przy pomocy kremu i świeżych truskawek.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 315.7kcalWęglowodany: 44.7gBiałko: 5.1gTłuszcze: 14.1gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!