Przepis od: @cos_co_mi_pasuje
8

Składniki

Beza:

Krem:

Beza Pavlova z truskawkami i borówkami

Przepis na genialną królowę wszystkich wypieków już na Was czeka 😍 Od samego patrzenia robimy się głodni ❤️
Przygotowanie: 30 minutes
Pieczenie: 1 hour 47 minutes
Czas całkowity: 2 hours 17 minutes
8

Składniki

Beza:

Krem:

Sposób przygotowania

  • Ustawić piekarnik na temperaturę 170 stopni Celsjusza, wykorzystując program "góra-dół".
  • Blaszkę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i narysować na niej koło o średnicy 24 cm.
  • Do miski wlewamy białka i szczyptę soli. Następnie ubijamy.
  • Gdy będą ubite, dodajemy po łyżeczce (ciągle miksując) drobnego cukru.
  • Gdy cały cukier już będzie wymieszany, dodajemy łyżeczkę octu lub soku z cytryny.
  • Na koniec wrzucamy łyżkę skrobi ziemniaczanej, chwilkę lekko miksujemy
  • Powstałą mieszankę wykładamy na papier do pieczenia, boki zagarniając w górę na ładny kopczyk.
  • Wkładamy do piekarnika na 7 minut - temperatura 170 stopni Celsjusza.
  • A następnie zmniejszany do temperatury 130 stopni Celsjusza i zostawiamy tak na 100 minut.
  • Po pieczeniu najlepiej wyłączyć piekarnik, nie otwierając go i tak zostawić na minimum godzinę.
  • Na górę możemy wyłożyć ubitą (z cukrem lub bez-u mnie bez, bo beza sama w sobie jest słodka) śmietankę 30% i wyłożyć ulubionymi owocami.
  • Smacznego! 🤤
  • Ps. Wiecie że takie białka można również zamrozić? A po otwarciu buteleczki wystarczy wsadzić do lodówki. Wygodne w użyciu i łatwe w przechowywaniu do tego nie ma zbędnych skorupek i zabawy w rozbijanie jajek i wyławianie żółtka, które przypadkiem wpadnie 😅🎉

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 242.9kcalWęglowodany: 25.3gBiałko: 3.8gTłuszcze: 15.1gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.