8

Składniki

Beza:

Krem:

Beza PAVLOVA z porzeczką, borówkami i winogronem

Z tym genialnym przepisem królowa wszystkich wypieków jeszcze dziś może zagościć na Waszych stołach ❤️ Jej przygotowanie będzie bajecznie proste 😘
Przygotowanie: 30 min.
Pieczenie: 1 godzina 30 min.
Czas całkowity: 2 godz.
8

Składniki

Beza:

Krem:

Sposób przygotowania

  • Piekarnik nagrzałam do temperatury 180 stopni Celsjusza.
  • Blachę wyłożyłam papierem do pieczenia i odrysowałam 6 kółek o średnicy 12 cm.
  • Białka ubiłam na sztywno z małą szczyptą soli.
  • Następnie stopniowo dodawałam cukier, po 1 łyżce - cały czas ubijając po każdej dodanej porcji cukru.
  • Gdy piana była bardzo sztywna, gęsta i błyszcząca, ubijałam jeszcze przez kolejne 3 minuty.
  • Na koniec dodałam mąkę ziemniaczaną oraz sok z cytryny i ubijałam jeszcze przez minutę.
  • Włożyłam bezę do rękawa cukierniczego i wycisnęłam na papier do wcześniej narysowanych kółek na dno i po bokach, pozostawiając pusty środek.
  • Następnie wstawiłam ją do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i od razu zmniejszyłam temperaturę do 150 stopni.
  • Piekłam bezę przez 90 minut.
  • Pozostawiłam w piekarniku do całkowitego ostygnięcia na całą noc

Krem:

  • Serek mascarpone ubiłam z zimną śmietanką i cukrem pudrem do momentu zwiększenia objętości
  • Krem włożyłam do rękawa cukierniczego i wycisnęłam na ostudzone bezy.
  • Na koniec udekorowałam świeżymi owocami i posypałam cukrem pudrem.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 305.8kcalWęglowodany: 29.4gBiałko: 5.1gTłuszcze: 19.5gBłonnik: 0.01g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.