Przepis od: @dom_i_mika
1

Składniki

Krem

Dodatki

Beza Pavlova z mango i borówkami

W niedzielny poranek nie może zabraknąć inspiracji na pyszny deser, a beza Pavlova w wykonaniu niesamowitej @dom_i_mika to prawdziwe arcydzieło, które idealnie sprawdzi się w tej roli. 🥰🥰🥰 Ten lekki i elegancki deser, z dodatkiem egzotycznego mango i słodkich borówek, jest doskonałym pomysłem na zakończenie każdego posiłku.
Przygotowanie: 20 min.
Gotowanie: 1 godzina 20 min.
1

Składniki

Krem

Dodatki

Sposób przygotowania

  • Piekarnik rozgrzej do 150°C.
  • Białka ubij z solą na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, a na końcu sok z cytryny.
  • Na papierze do pieczenia, na blasze, narysuj okrąg o średnicy 22 cm i wyłóż bezę, formując kształt gniazda.
  • Piecz w 130°C przez 15 minut, następnie obniż temperaturę do 110°C i susz przez ok. 65 minut.
  • Po upieczeniu bezy, pozostaw ją w uchylonym piekarniku do wystudzenia.

Krem

  • Przygotuj krem, ubijając zimną śmietanę z cukrem pudrem, następnie delikatnie wmieszaj mascarpone.

Wykończenie

  • Na bezie rozprowadź krem, udekoruj mango i borówkami.
  • Podawaj od razu po przygotowaniu. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 2692.9kcalWęglowodany: 159.7gBiałko: 27.5gTłuszcze: 222.7gBłonnik: 1.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.