Przepis od: @woparachsmaku_
1

Składniki

Beza

Do kremu:

Beza Pavlova z truskawkami

Odkryj przepis na niesamowitą Bezę Pavlova od @woparachsmaku_, idealną na zbliżający się weekend. Ten lekki i elegancki deser z pewnością zachwyci każdego!
Przygotowanie: 30 minutes
Gotowanie: 1 hour
1

Składniki

Beza

Do kremu:

Sposób przygotowania

  • Nagrzej piekarnik do 140 stopni Celsjusza
  • Ubij białka ze szczyptą soli, stopniowo dodając cukier, ubijając ok. 10 minut
  • Wymieszaj sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną
  • Uformuj bezę na blasze wyłożonej papierem
  • Piecz w 110 stopniach przez godzinę, studź w uchylonym piekarniku
  • Podawaj z ubitą śmietaną i świeżymi owocami
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 1810.3kcalWęglowodany: 163.3gBiałko: 23.1gTłuszcze: 127.4gBłonnik: 0.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.