Przepis od: @plateby.kate
7

Składniki

Beza:

Krem śmietankowy:

Beza makowa z kremem pomarańczowym

Beza makowa z przepyszną pomarańczą to deser, który skradnie Wasze serca od pierwszego kęsa! 😍😍😍 Dzięki przepisowi od niesamowicie utalentowanej @plateby.kate, możecie cieszyć się nie tylko wspaniałym smakiem, ale i piękną prezentacją tego wyjątkowego ciasta. 😘🥰😍
Przygotowanie: 1 min.
Gotowanie: 2 min.
7

Składniki

Beza:

Krem śmietankowy:

Sposób przygotowania

  • Narysuj na papierze do pieczenia okrąg o średnicy 15-17 cm. Ubij białka z solą na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier, aż do uzyskania sztywnej, błyszczącej masy. Wmieszaj sok z cytryny, skrobię ziemniaczaną i mak.
  • 1/3 masy bezowej przełóż do rękawa cukierniczego, resztę wyłóż na narysowany okrąg, formując gwiazdę i koronę na brzegach.
  • Piecz w piekarniku rozgrzanym do 150ºC, po włożeniu bezę zmniejsz do 120ºC i piecz 2 godziny. Pozostaw w wyłączonym piekarniku do wysuszenia.
  • Krem śmietankowy: Ubij śmietanę z cukrem pudrem, podziel na dwie części, do jednej dodaj ekstrakt pomarańczowy, do drugiej kakao.
  • Na upieczonej bezie rozsmaruj konfiturę, nałóż oba kremy i dekoruj plasterkami pomarańczy.

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 325.8kcalWęglowodany: 31.4gBiałko: 4.4gTłuszcze: 21.4gBłonnik: 0.3g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.