Przepis od: @patuulaaa_cakes
8

Składniki

Beza:

Krem:

Dodatki:

Beza dacquoise z kremem kokosowym

Królowa wypieków - fenomenalna beza w towarzystwie kremu kokosowego i świeżych owców - to gotowa receptura na udany deser na każdą okazję ❤️
Przygotowanie: 25 min.
Pieczenie: 20 min.
Czas całkowity: 45 min.
8

Składniki

Beza:

Krem:

Dodatki:

Sposób przygotowania

Beza:

  • Zaczynamy od ubijania białek.
  • W momencie, kiedy mamy ubitą luźną pianę, zaczynamy dodawać łyżka po łyżce cukier.
  • Ubijamy do momentu rozpuszczenia się cukru.
  • Wiórki kokosowe podprażamy na patelni.
  • W misce mieszamy mąkę migdałową, zwykłą i cukier puder.
  • Suche składniki wsypujemy do ubitych białek i ostrożnie mieszamy do połączenia składników.
  • Na papierze do pieczenia formujemy dwa blaty bezowe o średnicy około 22 cm.
  • Posypujemy wiórkami i pieczemy w 200 stopniach Celsjusza około 20 minut (termoobieg).

Krem:

  • Mleko ubijamy z cukrem do momentu powstania sztywnego kremu.
  • Jeżeli macie problem z ubiciem, dodajcie śmietan-fix
  • Blaty ciasta przełóżcie kremem i dodajcie ulubione owoce, duzoooo owoców 🥰 u mnie oczywiście owoce sezonowe, czyli maliny, truskawki i borówki 🍓
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 319.1kcalWęglowodany: 43.8gBiałko: 6.2gTłuszcze: 22.9gBłonnik: 1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

Brak produktów w koszyku.