Składniki
- 100 g płatki owsiane
- 20 g nasiona pestek i orzechów (u mnie sezam, słonecznik, nasiona chia , pestki dyni i orzechy laskowe)
- 1 łyżeczka miód możecie pominąć jeśli chcecie miększe batoniki
- 1 łyżeczka masło orzechowe
- 60 g płynne białko jaj
- 1 szt. jajko
- 30 g odżywka białkowa o dowolnym smaku u mnie czekolada – możecie pominąć
- 1 szczypta cynamon
Batoniki owisiano-proteinowe
Przepyszne batoniki domowej roboty w wydaniu fit już na Was czekają 🥰 Smakują i prezentują się genialnie 😘
Składniki
- 100 g płatki owsiane
- 20 g nasiona pestek i orzechów (u mnie sezam, słonecznik, nasiona chia , pestki dyni i orzechy laskowe)
- 1 łyżeczka miód możecie pominąć jeśli chcecie miększe batoniki
- 1 łyżeczka masło orzechowe
- 60 g płynne białko jaj
- 1 szt. jajko
- 30 g odżywka białkowa o dowolnym smaku u mnie czekolada – możecie pominąć
- 1 szczypta cynamon
Sposób przygotowania
- Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy do połączenia się składników.
- Formę wykładamy papierem do pieczenia, masę ugniatamy dość mocno w formie.
- Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 30 minut.
- Po ostudzeniu kroimy na 4 duże batoniki.
- Takie batoniki to doskonała przekąska przed treningiem lub propozycja na II śniadania w szkole lub pracy.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 182.3kcalWęglowodany: 19.9gBiałko: 13.5gTłuszcze: 5.7gBłonnik: 3.4g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!