Batoniki owisiano-proteinowe

Składniki na 4 porcje:

  • 100g płatków owsianych
  • po 20g ulubionych nasion, pestek i orzechów (u mnie sezam, słonecznik, nasiona chia , pestki dyni i orzechy laskowe)
  • łyżeczka miodu (możecie pominąć jeśli chcecie miększe batoniki)
  • łyżeczka masła orzechowego
  • 60g płynnego białka jaj @farmabialka.pl
  • jajko
  • 30g białka o dowolnym smaku (u mnie czekolada) – możecie pominąć
  • szczypta cynamonu

Sposób przygotowania:

  • Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy do połączenia się składników.
  • Formę wykładamy papierem do pieczenia, masę ugniatamy dość mocno w formie. Pieczemy w 180C przez 30min, po ostudzeniu kroimy na 4 duże batoniki.
  • Takie batoniki to doskonała przekąska przed treningiem lub propozycja II śniadania w szkole lub pracy.

 

PRZEPIS: slodkigustawosz

https://www.instagram.com/p/CFJ0beSlP5k/?igshid=x3zsfl373hnf