Składniki
- 2 szt. banan
- 1 łyżka masło orzechowe
- 1 łyżeczka aromat waniliowy
- 60 g płynne białko jaj
- 1 szklanka płatki owsiane
- 1/2 szklanki mleko migdałowe
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 garść orzechy nerkowca
Bananowo-owsiane babeczki
Te przepyszne babeczki w zdrowym wydaniu świetnie sprawdzą się zarówno jako śniadanie, deser, jak i kolacja dla całej rodziny 🥰
Składniki
- 2 szt. banan
- 1 łyżka masło orzechowe
- 1 łyżeczka aromat waniliowy
- 60 g płynne białko jaj
- 1 szklanka płatki owsiane
- 1/2 szklanki mleko migdałowe
- 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 1 garść orzechy nerkowca
Sposób przygotowania
- Banany rozgniatamy widelcem.
- Dodajemy masło, wanilię, białko i wszystko mieszamy.
- Następnie dodajemy płatki, proszek oraz mleko.
- Po dokładnym wymieszaniu przekładamy do foremek.
- Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 115.6kcalWęglowodany: 18.3gBiałko: 5.4gTłuszcze: 2.4gBłonnik: 2.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!