Składniki
- 150 g płynne białko jaj
- 4 łyżki erytrytol
- 2 łyżki proszek do pieczenia
- 270 g mąka owsiana
- 150 g masło
- 200 g jogurt naturalny
- 1 szkl. jagody
Babka owsiana z jagodami
Ta pyszna babka owsiana na bazie białek w połączeniu z soczystymi jagodami skradnie Wasze serca od pierwszego kęsa ❤️
Składniki
- 150 g płynne białko jaj
- 4 łyżki erytrytol
- 2 łyżki proszek do pieczenia
- 270 g mąka owsiana
- 150 g masło
- 200 g jogurt naturalny
- 1 szkl. jagody
Sposób przygotowania
- Białka ubijam na sztywno z erytrytolem.
- Następnie dodaję mąkę, proszek do pieczenia, rozpuszczone masło oraz jogurt.
- Dokładnie i powoli mieszam wszystkie składniki. Na koniec dodaje jagody.
- Tak przygotowane ciasto przekładam do formy, którą wcześniej spryskałam oliwą.
- Następnie piekę przez 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 124.4kcalWęglowodany: 18.2gBiałko: 5.1gTłuszcze: 3.5gBłonnik: 1.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!