Przepis od: @slodkoslodka83
10

Składniki

Babka makowo-kokosowa

Zapraszamy do wypróbowania przepisu na wyjątkową babkę makowo-kokosową od @slodkoslodka83, idealną na weekendowe słodkości. To ciasto, łączące w sobie delikatność maku i egzotykę kokosu z nutą migdałową, jest prostym sposobem na stworzenie domowego wypieku, który zachwyci wszystkich domowników. 😋😋😋
Przygotowanie: 20 minutes
Gotowanie: 45 minutes
10

Składniki

Sposób przygotowania

  • Roztop masło i odstaw do ostudzenia.
  • W misce wymieszaj suche składniki: przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mak, wiórki kokosowe oraz cukier. Dodaj letnie masło i aromat migdałowy.
  • W osobnej misce ubij białka na sztywną pianę ze szczyptą soli, a następnie delikatnie wmieszaj do suchych składników.
  • Ciasto przelej do formy wyłożonej papierem i piecz w 180°C przez 40-45 minut.
  • Po ostudzeniu dekoruj według uznania. Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 294.3kcalWęglowodany: 37.3gBiałko: 8.7gTłuszcze: 13.4gBłonnik: 4.8g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.