Składniki
- 240 g płynne białko jaj
- 125 g cukier drobny do wypieków
- 150 g mąka pszenna tortowa
- 125 g masło
- 125 g gorzka czekolada (ok. 50% kakao)
Babka czekoladowa
Przygotuj się na czkoladowe smakołyki z przepisem od @marzenawgarach na czekoladową babkę. Idealna kompozycja smaków dla każdego, kto ceni sobie słodkie momenty.
Składniki
- 240 g płynne białko jaj
- 125 g cukier drobny do wypieków
- 150 g mąka pszenna tortowa
- 125 g masło
- 125 g gorzka czekolada (ok. 50% kakao)
Sposób przygotowania
- Masło rozpuść i dodaj czekoladę, mieszając do rozpuszczenia
- Sos czekoladowy przestudź
- Białka ubij, dodając porcjami cukier
- Stopniowo dodawaj przesianą mąkę i porcjami sos czekoladowy, delikatnie mieszając szpatułką
- Przełóż do natłuszczonej formy
- Piec w 175 stopniach Celsjusza około 40 minut
- Możesz polać polewą czekoladową po upieczeniu
- Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 114.9kcalWęglowodany: 17.1gBiałko: 3.5gTłuszcze: 3.7gBłonnik: 1.1g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!