Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 150 g erytrytol
- 220 g mąka
- 50 g olej
- 100 ml mleko 1.5%
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 200 g truskawki drobno pokrojone
Babeczki z truskawkami na białkach
Pyszne babeczki na bazie białek w połączeniu z pysznymi truskawkami to prawdziwy strzał w 10 🧁🍓
Składniki
- 100 g płynne białko jaj
- 1 szczypta sól
- 150 g erytrytol
- 220 g mąka
- 50 g olej
- 100 ml mleko 1.5%
- 2 łyżeczki proszek do pieczenia
- 200 g truskawki drobno pokrojone
Sposób przygotowania
- Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę
- Do piany stopniowo dodajemy erytrol i jeszcze chwilę ubijamy. Całość mieszamy z resztą składników.
- Ciasto przekładamy do foremek na muffinki
- Na wierzch układamy pokrojone drobno truskawki
- Babeczki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i pieczemy przez 30 minut.
- Smacznego!
Wideo
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 166.2kcalWęglowodany: 24.6gBiałko: 3.1gTłuszcze: 6gBłonnik: 1.9g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!