Składniki
- 1 szt. cukinia duża
- 1/2 puszki fasola czerwona
- 1/2 puszki fasola biała
- 100 ml płynne białko jaj
- 1 szt. jajko
- 3 łyżki płatki owsiane błyskawiczne
- 1/3 szt. ser feta
- sos sojowy wg uznania
- chilli wg uznania
Babeczki z cukinii
Babeczki w wersji wytrawnej? Czemu nie! Z tym przepisem na pewno się udadzą i to za każdym razem 😍
Składniki
- 1 szt. cukinia duża
- 1/2 puszki fasola czerwona
- 1/2 puszki fasola biała
- 100 ml płynne białko jaj
- 1 szt. jajko
- 3 łyżki płatki owsiane błyskawiczne
- 1/3 szt. ser feta
- sos sojowy wg uznania
- chilli wg uznania
Sposób przygotowania
- Cukinię trzemy na grubych oczkach na tarce, nadmiar wody odsączamy.
- Fetę kruszymy lub kroimy w kostkę.
- Wszystkie składniki dodajemy do masy.
- Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni Celsjusza.
- Foremki smarujemy oliwą, po czym wypełniamy ciastem.
- Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut. Smacznego!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 20kcalWęglowodany: 3gBiałko: 1.9gTłuszcze: 0.1gBłonnik: 0.7g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!