Babeczki marchewkowo-karmelowe z owocami

Składniki:

  • 120g jogurtu naturalnego proteinowego Pilos
  • 100g marchewki (zetrzeć na tarce o drobnych oczkach)
  • 45g płynnego  białka jaj @farmabialka.pl
  • 15g mąki jaglanej
  • 10g mąki kokosowej
  • 7g odżywki białkowej salted carmel
  • 5g budyniu tofii
  • 5g płatków quinoa
  • szczypta cynamonu i przyprawy korzennej
  • 1/2 łyżeczki pdp
  • słodzidło (słodzony aromat karmelowy)
  • ewentualnie 5 ml mleka/wody do konsystencji
    ➕po 20g truskawek i malin.

☑️ Jogurt, odżywkę, budyń, cynamon, przyprawę, aromat miksujemy na gładko. Dodajemy płatki quinoa i mąkę koko, mieszamy i zostawiamy na ok 5 min. Wsypujemy mąkę jaglaną, mieszamy i dorzucamy startą marchewkę. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą. Wykładamy 2/3 masy do foremek, na wierzch wciskamy truskawki/maliny i przykrywamy resztą masy. Pieczemy w piekarniku ok 35 min.

PRZEPIS: blondie_pistachio

https://www.instagram.com/p/CEylT2mg1Z0/