Babeczki dyniowo – szarlotkowe

Składniki:

  • 120g puree z dyni
  • 80g skyra waniliowego
  • 40+20g płynnego białka jaj @farmabialka.pl
  • 15g płatków ryżowych
  • 15g mąki jaglanej
  • 10g budyniu waniliowego
  • 5g odżywki waniliowej
  • 0,5 łyżeczki pdp
  • większa szczypta cynamonu
  • słodzony aromat dyniowy/ słodzidło
    ➕ 80g obranego jabłka startego na dużych oczkach

☑️ Puree, skyr, 20g białka, budyń, mąkę, odżywkę, cynamon i aromat miksujemy do połączenia składników.
Do masy dodajemy dpd i płatki i mieszamy (zostawiamy na 5 min).
Obrane i starte jabłko dodajemy do masy i mieszamy.
Resztę białek ubijamy ze szczyptą soli na sztywno i delikatnie łączymy z resztą. Przelewamy do silikonowych foremek i pieczemy 30 – 35 min 😁

👉 Z przepisu wychodzi 10 babeczek z czego jedna to niecałe 32 kcal 😮💕

💛Całość 317 kcal/ 22g B/ 1,7 T/ 56W

 

PRZEPIS: blondie_pistachio

https://www.instagram.com/p/CJIqswxs2-2/