Składniki
- 200 g płynne białko jaj
- 110 g mąka owsiana owsiana (u mnie zmiksowane płatki owsiane na mąkę)
- 2 g proszek do pieczenia
- 20 g budyń waniliowy bez cukru
- 40 g erytrytol
- 80 g jogurt naturalny
Babeczki a'la biszkopty
Biszkopt w formie babeczek? Czemu nie! Taki przepyszny deserek moglibyśmy jeść każdego dnia, a Wy?
Składniki
- 200 g płynne białko jaj
- 110 g mąka owsiana owsiana (u mnie zmiksowane płatki owsiane na mąkę)
- 2 g proszek do pieczenia
- 20 g budyń waniliowy bez cukru
- 40 g erytrytol
- 80 g jogurt naturalny
Sposób przygotowania
- Białka ubić i wymieszać z resztą składników.
- Piekę w silikonowych foremek na muffinki w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez ok. 30 minut.
- I gotowe 😊
- Smakowo trochę kojarzy mi się z biszkoptem. Osoby, które próbowały, potwierdziły, że to bardzo smaczne babeczki 😊
- Z tego ciasta zrobiłam również gofry 😊 Wyszły bardzo smaczne!
Wartości odżywcze (na porcję)
Kalorie: 56.6kcalWęglowodany: 8.4gBiałko: 3.4gTłuszcze: 1.1gBłonnik: 0.6g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!