Sk艂adniki
- 210 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 1 szczypta s贸l
- 1/2 szklanki cukier puder
- 200 g czekolada mleczna
Aksamitny mus czekoladowy
Fenomenalny mus czekoladowy domowej roboty to idealny patent na deser dla ca艂ej rodziny 馃グ Co wi臋cej, jego przygotowanie jest bardzo proste 鉂わ笍
Sk艂adniki
- 210 g p艂ynne bia艂ko jaj
- 1 szczypta s贸l
- 1/2 szklanki cukier puder
- 200 g czekolada mleczna
Spos贸b przygotowania
- Czekolad臋 rozpuszczamy w k膮pieli wodnej.
- Studzimy co jaki艣 czas mieszaj膮c, aby nam nie stwardnia艂a.
- Bia艂ka ubijamy ze szczypt膮 soli na sztywn膮 pian臋.
- Nast臋pnie dodajemy stopniowo cukier puder i dalej ubijamy, a偶 do wyczerpania cukru
- Do lekko ciep艂ej czekolady dodajemy pian臋 i powoli mieszamy, a偶 nam si臋 wszystko po艂膮czy.
- Gdy masa, b臋dzie jednolita, przek艂adamy ja do szklaneczek/puchark贸w i wk艂adamy na co najmniej 2 godziny do lod贸wki.
- Po wyci膮gni臋ciu dekorujemy start膮 czekolad膮 i truskawkami 鉂わ笍
- Smacznego!
Wideo
Warto艣ci od偶ywcze (na porcj臋)
Kalorie: 227.4kcalW臋glowodany: 48.5gBia艂ko: 6.1gT艂uszcze: 13.9gB艂onnik: 2.2g
Pr贸bowa艂e艣/a艣 ju偶?Oce艅 ten przepis!