5

Składniki

Do dekoracji:

Aksamitny mus czekoladowy

Fenomenalny mus czekoladowy domowej roboty to idealny patent na deser dla całej rodziny 🥰 Co więcej, jego przygotowanie jest bardzo proste ❤️
Przygotowanie: 20 minutes
Chłodzenie: 2 hours
Czas całkowity: 2 hours 20 minutes
5

Składniki

Do dekoracji:

Sposób przygotowania

  • Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
  • Studzimy co jakiś czas mieszając, aby nam nie stwardniała.
  • Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę.
  • Następnie dodajemy stopniowo cukier puder i dalej ubijamy, aż do wyczerpania cukru
  • Do lekko ciepłej czekolady dodajemy pianę i powoli mieszamy, aż nam się wszystko połączy.
  • Gdy masa, będzie jednolita, przekładamy ja do szklaneczek/pucharków i wkładamy na co najmniej 2 godziny do lodówki.
  • Po wyciągnięciu dekorujemy startą czekoladą i truskawkami ❤️
  • Smacznego!

Wartości odżywcze (na porcję)

Kalorie: 227.4kcalWęglowodany: 48.5gBiałko: 6.1gTłuszcze: 13.9gBłonnik: 2.2g
Próbowałeś/aś już?Oceń ten przepis!
close

No products in the cart.