FAQ
Zapoznaj się z naszymi odpowiedziami na najczęściej zadawane pytania.
1. Dlaczego przed otwarciem białek z Farmy Białka można przechowywać je aż przez 6 miesięcy?
Dzięki poddaniu unikatowemu procesowi pasteryzacji. Dodatkowo, białka pasteryzuje się w butelce, dzięki temu można je przechowywać 6 miesięcy od daty produkcji w temperaturze pokojowej.
2. Czy po otwarciu muszę przechowywać białka Farmy Białka w lodówce?
Tak. Należy wykorzystać białka w ciągu 7 dni – unikać przechowywania poza lodówką.
3. Co się dzieje z żółtkami?
Zapewniamy, że nie zostaną zmarnowane. Używamy ich do produkcji innych produktów - majonezów, makaronów i lodów.
4. Czy mogę zamrozić białka?
Tak, oczywiście. Produkt można zamrozić w dniu zakupu do dwóch lat.
Należy rozmrozić w lodówce i zużyć w ciągu 24 godzin. Należy jednak pamiętać, że zamrażanie może zmniejszyć właściwości ubijania.
5. Dlaczego konsystencja jest inna niż białka oddzielonego w domu?
Powodem, dla którego płynne białka jaj mają inną konsystencję niż białka oddzielane od żółtka w domu, jest proces pasteryzacji (tj. poddaje się je pasteryzacji w celu wyeliminowania patogenów i bakterii) w procesie produkcji.
6. Czy białka Farmy Białka mogę spożywać na surowo?
Tak, ponieważ nasze białka jaj zostały poddane pasteryzacji.
Można je również bezpiecznie dodawać do koktajli i sosów sałatkowych, drinków czy lukru.
7. Czy płynne białka różnią się od tych kupowanych w skorupce?
Nasze białka są tak samo naturalne, jak białka z jaj ze skorupki. Można zaobserwować, że płynne białka są rzadsze od tych w skorupce. Choć tekstura może się różnić, a to jest spowodowane obróbką termiczną, by uzyskać proces eliminacji patogenów, to wartości białka są niezmienne.
8. Jak wysyłany jest produkt i ile kosztuje dostawa?
Zakupiony towar wysyłamy za pośrednictwem Kuriera DHL. Koszt wysyłki kurierem przy przedpłacie wynosi 15zł brutto, za pobraniem 18zł brutto.
Maksymalnie w jednej paczce wysyłamy do 24 sztuk butelek płynnego białka.
Koszt wysyłki DHL Parcelshop wynosi 10zł brutto do 12 sztuk.