Jabłkowe racuchy z ricottą
Te pyszne racuchy kojarzą się nam z obiadem u babci 🥰 Idealne na jesienny posiłek z całą rodziną 👍
Przygotowanie: 20 min. min.
Smażenie: 15 min. min.
Czas całkowity: 35 min. min.
Mąki wymieszać z sodą i erytrytolem.
Następnie dodać mokre składniki - ricottę, białko jaj i pokrojone w kostkę jabłko (można tez zetrzeć je na tarce).
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
Po czym smażymy na oliwie lub oleju z obu stron.
Osuszamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem lub zmielonym na pył erytrytolem.
Smacznego!
Kalorie: 106.4kcalWęglowodany: 16.8gBiałko: 3.5gTłuszcze: 2.7gBłonnik: 1.2g