Wróć Wyślij na email
+ servings

Składniki na 15 porcje

Przepis pochodzi z farmabialka.pl

Autor: @apricot_smile

Jabłkowe racuchy z ricottą

Te pyszne racuchy kojarzą się nam z obiadem u babci 🥰 Idealne na jesienny posiłek z całą rodziną 👍
Przygotowanie: 20 min.
Smażenie: 15 min.
Czas całkowity: 35 min.

Sposób przygotowania

  • Mąki wymieszać z sodą i erytrytolem.
  • Następnie dodać mokre składniki - ricottę, białko jaj i pokrojone w kostkę jabłko (można tez zetrzeć je na tarce).
  • Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  • Po czym smażymy na oliwie lub oleju z obu stron.
  • Osuszamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
  • Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem lub zmielonym na pył erytrytolem.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie: 106.4kcalWęglowodany: 16.8gBiałko: 3.5gTłuszcze: 2.7gBłonnik: 1.2g