Wróć Wyślij na email
+ servings

Składniki na 9 porcje

Bezy :

Krem :

Dodatki:

Przepis pochodzi z farmabialka.pl

Autor: @gotuj_z_ania

Mini bezy PAVLOVA z truskawkami

Wystarczy jeden kęs, aby zakochać się w przepysznych bezikach Pavlova z truskawkami 🍓🥰 Od samego patrzenia robimy się głodni ❤️
Przygotowanie: 25 min.
Pieczenie: 1 godzina 45 min.
Czas całkowity: 2 godz. 10 min.

Sposób przygotowania

  • Ubić białka na sztywną pianę.
  • Powoli i małymi partiami wsypywać drobny cukier.
  • Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet.
  • Z powstałej mieszanki uformować mini bezy, po czym piec je w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 5 minut.
  • Następnie zmniejszyć temperaturę piekarnika do 120 stopni Celsjusza i piec przez kolejne 100 minut.
  • Kiedy bezy będą się piekły, połączyć składniki na krem.
  • Powstały krem umieścić na upieczonych bezach.
  • Na koniec udekorować przy pomocy świeżych truskawek oraz listków mięty.
  • Smacznego!

Wartości odżywcze

Kalorie: 432.1kcalWęglowodany: 31.4gBiałko: 6gTłuszcze: 32.7gBłonnik: 0.004g