Mini bezy PAVLOVA z truskawkami
Wystarczy jeden kęs, aby zakochać się w przepysznych bezikach Pavlova z truskawkami 🍓🥰 Od samego patrzenia robimy się głodni ❤️
Przygotowanie: 25 min. min.
Pieczenie: 1 godzina godzina 45 min. min.
Czas całkowity: 2 godz. godz. 10 min. min.
Ubić białka na sztywną pianę.
Powoli i małymi partiami wsypywać drobny cukier.
Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet.
Z powstałej mieszanki uformować mini bezy, po czym piec je w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 5 minut.
Następnie zmniejszyć temperaturę piekarnika do 120 stopni Celsjusza i piec przez kolejne 100 minut.
Kiedy bezy będą się piekły, połączyć składniki na krem.
Powstały krem umieścić na upieczonych bezach.
Na koniec udekorować przy pomocy świeżych truskawek oraz listków mięty.
Smacznego!
Kalorie: 432.1kcalWęglowodany: 31.4gBiałko: 6gTłuszcze: 32.7gBłonnik: 0.004g